• Radni dani

    09:00 - 19:00

  • Subota

    09:00 - 17:00

  • Nedjelja

    Zatvoreno

Pratite nas

Image Alt
Više

O nama

Lokacija

Fashion salon

Kako do nas?

Vaš omiljeni frizerski salon FASHION nalazi se u ULICI ZMAJA OD BOSNE BR. 45 u Sarajevu (Novo Sarajevo), nedaleko od tramvajske stanice Pofalići (prema gradu), odmah do Hotela Bristol, blizu velikih biznis centara gdje je i sjedište Ziraat banke.
Idealna lokacija jer se s druge strane i preko puta glavne ulice nalazi i veći broj poslovnih prostora: Restoran Lora – Druga kuća itd.
Uvijek ste dobrodošli!

.........Naša priča
Sarajevo • since 2003

Fashion tim

U srcu našeg salona nalazi se tim stručnjaka sa zavidnim iskustvom u ovom zanatu, koji je neizostavan za kvalitetan način života. Kroz godine rada, ostvarili smo nebrojene izvanredne frizerske kreacije, obogatili smo svoje znanje prisustvujući velikom broju događanja - od sajmova do edukacija, te vrhunskih frizerskih manifestacija. Naša posvećenost se ogleda u pažljivom praćenju svjetskih trendova, koje ne samo da prepoznajemo, već ih s ljubavlju implementiramo u svakodnevnu praksu.

Prestižna takmičenja

Sarajevo, Beograd i drugi gradovi…

2005 godine, na Državnom prvenstvu održanom u Sarajevu, postigli smo značajan uspjeh osvajanjem bronzane medalje u ukupnom plasmanu na dvije kreacije. Također, istakli smo se s petim mjestom na otvorenom prvenstvu u Beogradu. Naša stručnost bila je prepoznata i na međunarodnom nivou, kada smo, ispred Kluba Sarajevo i Saveza frizera BiH, učestvovali na svjetskom takmičenju za frizere 2014. godine. Ovi trenuci su neizbrisivi pečat našeg posvećenja frizerskom umijeću.

Sajmovi, izložbe i manifestacije

Sarajevo, Zagreb i ostatak svijeta…

Patrick Cameron svjetski stilista br.1 za svečane frizure, Timmy Hartley jedan od najpoznatiji svjetskih frizera – glavni edukator akademije Vidal Sassoon, učešće u prvom poslijeratnom Hair Show u Sarajevu, učešće na Fashion week manifestaciji kao glavni frizerski salon 2010/11.godine, posjeta Hair Expo Zagreb 2019.godine i brojni drugi.

Najvažniji društveno odgovorni događaji, vrhunski seminari i priznanja

Bosna i Hercegovina, Italija i mnoge druge zemlje…

Ponosno ističemo diplomu o završenom seminaru za vlasuljara, koju smo stekli kroz aktivno učešće u seminaru organizovanom od strane Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”. Ovaj seminar, koji je bio prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, održan je pod pokroviteljstvom Ambasade Švicarske.

Također, naš tim se može pohvaliti brojnim posjetama seminarima renomiranih svjetskih brendova kao što su Bed Head Tigi, Joico, Wella Professionals, Matrix, Goldwell, kao i veći broj prestižnih italijanskih brendova.

ALENNMJ COLLECTION

Sarajevo
Učešće na edukativnom seminaru svjetski poznatog majstora balayagea, Alena Mujagića, u Sarajevu bilo je inspirativno iskustvo. Na ovom seminaru, fokus je bio na airtouch tehnici, airtouch korekciji, board i freehand balayageu, kao i na neizostavnom, njima bliskom ombre stilu. Ova edukacija je pružila dublji uvid u tehnike koje su ključne za postizanje prirodnog izgleda kose, prilagođenog svakom klijentu.